Uszodatechnika-wellness

Uszodatechnika, uszodagépészet, wellness:

Cégünk az uszodatechnika területén csak a legmegbízhatóbb gyártókkal illetve beszállítókkal dolgozik akik magyarországi képviselettel rendelkezik, hogy bármilyen a kivitelezés után esetlegesen felmerülő hibát nagyon rövid határidőn belül el tudja hárítani. Törekszünk arra, hogy mindig kifogástalanul valósuljon meg az általunk megépült projekt és elnyerje a kedves megrendelő tetszését  akit ezután sem hagyunk magára, hanem a későbbiekben is mindig állunk szíves rendelkezésére. Cégünk nem csak kivitelezői szemmel kíséri egy objektum megvalósulását, hanem a megrendelői érdekeket figyelembe véve az üzemeltetési költségek alacsonyan tartásához javaslatokat teszünk és segítünk a legoptimálisabb műszaki megoldásokat kiválasztani.

2

12

Finn szaunák:

A szaunák használata több mint ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban az északi népekhez, Finnországhoz és egyes balti országokhoz nyúlik vissza. A szaunázáshoz a gőzt fatüzeléssel forróra hevített szikla segítségével állítottak elő.

A modern szaunák is lávaköveket használnak, de a fűtés módja elektromosra változott. Az átlagos finn szaunák 80-100°C hőmérsékletűek. A magas hőmérséklet és a gőz hatására gyorsan megkezdődik a bőr verejtékezése, a káros salakanyagok távozása. A szaunázást követően merülőfürdő vagy bőséges zuhanyzással visszahűtjük a felmelegedett testünket és ezt követően 10-20 perc relaxálás javasolt. Relaxáció alatt érdemes kikapcsolni az agyunkat, lefelejteni a gondjainkat. Kb 3-4 ilyen szaunázási-pihenési ciklus javasolt és ezt követően érezni fogjuk, hogy szinte újjá fogunk születni. Szaunázáskor a folyadékpótlás rendkívül fontos, arról sohasem szabad megfeledkezni!

IMG_0038

Infraszaunák:

Infraszaunák hőmérséklete alacsonyabb, mint a finn szaunáké kb 40-60°C között van. A melegítést itt általában kerámiabetétek vagy lapsugárzók végzik. A fűtőbetétek által létrehozott infrasugarak a bőr alatti rétegeket is izzadásra készteti és a salakanyagok itt is eltávoznak. Az infraszauna előnye a finn szaunával szemben az, hogy a hőmérséklet jóval alcsonyabb, ezért ez kevésbé terheli meg a szervezetünket. Az infrasugaraknak köszönhetően, pedig a verejtékezés pedig mélyebről indul.

infra-sauna5

Gőzkabinok:

A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrákban végzik. A gőzfürdő felfűtése általában gőzgenerátorral történik. A gőzgenerátor által előállított telített (100%-os páratartalmú) levegő beteríti az egész helységet. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.

A gőzfürdőben rövid idő alatt igen erős izzadás lép fel. A gőzfürdőben felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább 30 perc pihenésnek kell követnie.

iberostar-royal-el-mansour