Szerviz

A légtechnikai berendezések megfelelő működéséhez elengedhetetlenül fontos azok megfelelő karbantartása. Amíg gépkocsik esetében mindenki tudja, hogy mikor van a kötelező szerviz, sajnos a légkezelők esetében sokszor ezt elfelejtjük. Pedig egy átlagos légkezelő értéke nagyobb, mint egy átlagos autóé. A nagyobb légkezelők értéke többszöröse is lehet akár egy luxusautónak is. Sok esetben az üzemeltető már csak akkor hív kétségbeesetten segítséget, ha már a megtörtént a baj.

A légkezelők gyártói a gépkönyvekben pontosan előírják az üzemeltetés során elvégezendő karbantartási munkákat. Ezek hiányában a légkezelő helyes üzeme nem biztosítható, a garancia nem érvényesíthető. Csak nagy vonalakban ilyen kötelező üzemeltetési, karbantartási feladatok például:

–    próbaindítás,

–    üzembe,- üzemen kívül helyezés, téliesítés, stb.,

–   napi rutinellenőrzések (ékszíjfeszesség ellenőrzés, egysíkúság, vizsgálata, csapágyvizsgálatok, villanymotor áramfelvétel mérése, szemrevételezés, szűrő eltömődöttség ellenőrzése, forgásirány ellenőrzés),

–    járókerék kiegyensúlyozatlanság vizsgálata,

–    ventilátor műszeres rezgésmérés,

–    csapágyállapot műszeres mérése,

–    szifonok feltöltése,

–    belső tisztítás, anyaglerakódások eltávolítása,

–    légtelenítés,

–    fagyvédelmi próba,

–    forgó, mozgó, kopó elemek ellenőrzése, stb.

Cégünk vállalkozik a különbözõ gyártóktól származó légkezelők (Termicon, Panol, Airvent, Weger, Rosenberg, VTS, TRANE, CIAT, GEA) rendszeres karbantartására, szűrőcseréire, tartalék alkatrészeinek, csereszűrőinek, csapágyak, csapágytartók, hőcserélők biztosítására, nem garanciális szerviztevékenységére. A leggyakrabban használt Nicotra ventilátorokhoz gyári csapágytartókat tartunk raktáron, így egy csapágytörés sem okoz gondot.

Szűrőcsere:

szervizLégkezelő, hőcserélők tisztítása:
szervizMűszeres rezgés és csapágyállapot vizsgálat:
szervizVentilátor, villanymotor csapágycserék
szervizLégkezelő karbantartás:
szerviz

Cserealkatrészek (szűrők, hőcserélők, ventilátorok, csapágyak, stb.):

szervizszerviz

szervizszerviz

www.termiconlegkezelo.hu
www.termiconszerviz.hu
www.panollegkezelo.hu
www.panolszerviz.hu